0474/79.26.19 • BE38 0018 4349 2272

Evelyne Putseys Diëtiste en voedingsdeskundige

Quinoa Salade met Cashew-noten en Blauwe Bessen

11-05-2016
Voorbereiding: 10 minuten 
Bereiding: 15 minuten 
Totale tijd: 25 minuten 
Aantal personen: 4


Ingrediënten:

Salade

  • 90 g  quinoa
  • 80 g  blauwe bessen
  • 100 g cashew-noten
  • 250 ml groentebouillon
  • 142g groene groentenmengeling

Dressing

  • 80 g bauwe bessen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 fijn gesneden sjalotten 
  • 80 ml balsamico azijn
  • 1 eetlepel honing
  • kruiding: zeezout en peper


Bereiding:

  1. Spoel de quinoa en voeg deze samen met de groentebouillon (of water) toe in een klein steelpannetje. Breng dit aan de kook en laat 15 min. sudderen tot de quinoa het vocht heeft opgenomen. Laat nu even afkoelen terwijl de salade wordt bereid
  2. Bereid de dressing door 1 eetlepel olijfolie matig te verhitten in een pan. Voeg de shalotten toe en stoof deze een 5-tal minuten aan.
  3. Blend of mix nu de sjalotten, balsamico azijn, de overgebleven olijfolie, de blauwe bessen, de honing en peper en zeezout tot een dressing.
  4. Verdeel de groentemengeling over 4 borden of kommen en voeg de rest van de ingrediënten voor de salade toe. Besprenkel daarna met wat dressing.

 

http://www.rebootwithjoe.com/blueberry-quinoa-salad-recipe/