0474/79.26.19 • BE38 0018 4349 2272

Evelyne Putseys Diëtiste en voedingsdeskundige

Wilde zalm met een sesamkorstje op een bedje van quinoapasta en spinazie

21-08-2016
Voorbereiding: 10 minuten 
Bereiding: 20 minuten 
Totale tijd: 30 minuten 
Aantal personen: 2


Ingrediënten:

  • 2 stukken wilde zalm
  • sesamzaadjes
  • groene aspergepunten
  • 500 g verse bladspinazie
  • 2 trostomaten
  • 80 g ongekookte quinoapasta
  • peper
  • zout
  • teentje look
  • sjalot
  • extra vierge olijfolie

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Zet het water op om later de pasta in te koken.
  3. Was al de groenten grondig.
  4. Snijdt de sjalot fijn en pers de look.
  5. Plaats de stukken zalm in een ovenschaal, kruidt met peper en zout en overgiet met olijfolie. Strooi nu de sesamzaadjes erover heen.
  6. Voeg de groene aspergepunten en tomaten toe in de ovenschaal, kruidt ze af naar smaak en overgiet ook met een klein beetje olie.
  7. Wanneer de oven voorverwarmd is, plaats je de schotel in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 min.
  8. Kook de pasta al dente.
  9. Fruit de sjalot en look in een stoofpan en voeg de spinazie eraan toe. Roerbak en kruidt naar smaak met peper en zout. 
  10. Dresseer op een bord, wanneer alles klaar is.