0474/79.26.19 • BE38 0018 4349 2272

Evelyne Putseys Diëtiste en voedingsdeskundige

Tonijnsteak met groentemengeling en aardappel in de schil

14-05-2016
Voorbereiding: 10 minuten 
Bereiding: 20 minuten 
Totale tijd: 30 minuten 
Aantal personen: 2


Ingrediënten:

Aardappelen

  • 4 klassieke aardappelen ter grootte van een ei (of 220 g)

Groentemengeling

  • 400 g boontjes
  • 150 g champignons
  • 2 tomaten
  • 1 fijn gesneden sjalot
  • 2 geperste teentjes look
  • scheutje olie om te bakken 
  • scheutje passata 
  • scheutje room (indien gewenst)
  • kruiding: zeezout en peper

Tonijn

  • 2 tonijnsteaks
  • scheutje olie om te bakken
  • kruiding: zeezout en peper


Bereiding:

  1. Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar in een kookpot met water.
  2. Was de groenten, maak ze schoon en snijdt ze in grove stukken.
  3. Voeg wat olie toe in een pan en fruit de sjalot en look. Voeg de gesneden groenten toe en stoof ze aan tot ze gaar zijn. Voeg er een scheutje passata aan toe en eventueel een klein scheutje room, indien gewenst.
  4. Kruidt af met peper en zout.
  5. Bak de tonijnsteaks kort aan elke helft in een pan met wat olie. Kruidt af met peper en zout.