0474/79.26.19 • BE38 0018 4349 2272

Evelyne Putseys Diëtiste en voedingsdeskundige

Kleurrijke vegetarische wok met volkoren spelt en pecorino

12-11-2016
Voorbereiding: 30 minuten 
Bereiding: 20 minuten 
Totale tijd: 50 minuten 
Aantal personen: 3-4


Ingrediënten:

  • 200 g champignons
  • 3-4 kleine rode bieten
  • 3 puntpaprika's
  • 2 cm verse gember
  • +/- 60 g ongekookte volkoren spelt
  • 2 sjalotten
  • 1-2 eetlepels mangoshutney
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • pecorino
  • koriander
  • kuruma
  • peper
  • zout
  • kokosvet

 

Bereiding:

  1. Breng twee à drie koppen kokend water aan de kook en doe er een kop spelt en een bouillonblokje bij. Kook de spelt gaar op een laag vuurtje gedurende 30 minuten.
  2. Maak de sjalotten schoon en snij ze fijn.
  3. Schil de gember en snij deze eveneens fijn.
  4. Borstel de champignons schoon en snij ze grof doormidden in 4 stukken.
  5. Laat de gember en sjalotten aanstoven in kokosvet, samen met de grof gesneden champignons. Schep regelmatig om opdat er niets aanbrandt.
  6. Schil de rode biet rauw en snij deze in kleine dobbelstenen.
  7. Ontpit de puntpaprika’s en snij deze dwars in fijne reepjes.
  8. Voeg de blokjes rode biet en reepjes puntpaprika toe wanneer de sjalotten een beetje glazig zijn geworden.
  9. Giet de gaar gekookte spelt af, maar hou wat kookvocht met bouillon bij, en spoel na met koud water.
  10. Laat het stoofpotje wat sudderen met een beetje groentebouillon van de spelt.
  11. Voeg de spelt eraan toe en wok alle groenten beetgaar.
  12. Voeg de mangochutney, kurkuma, peper en zout eraan toe en blijf het geheel goed omroeren. Voeg uit-eindelijk 1/3 fijn geraspte pecorino toe, opdat het geheel wat binding krijgt. 
  13. Werk af met een paar blaadjes koriander eroverheen en wat grof geschaafde pecorino-schilfers.